Adaptační kurz letos opět ve Svratouchu

Zář 15, 2023

Obdobně jako v minulých letech, tak i letos proběhl ve spolupráci se Střediskem volného času Svitavy adaptační kurz našeho prvního ročníku v malebném lesním prostředí Českomoravské vrchoviny na táboře ve Svratouchu.

Více než 180 nových žáků 1. ročníku tak záhy po nástupu zažilo první společný výcvik na Střední vojenské škole. Pravda, tentokrát ještě ve sportovním oblečení a bez nutnosti běhání po lese v „kanadách“, ale díky propracovanému adaptačnímu programu si již během tohoto třídenního kurzu začali osvojovat první vojenské dovednosti.

Umění sebeprezentace, práce v týmu, rychlost v rozhodování, vyhodnocování jednotlivých úkolů a v neposlední řadě i fyzická zátěž, to vše jsou atributy, se kterými se budou potýkat v průběhu celého studia. Je pravda, že chvílemi si opravdu „dali do těla“, nicméně ve tvářích žákyň a žáků se stále po většinu času zračil úsměv, dobrá nálada a chuť do další práce a výzev.

„S tímto kurzem máme již mnohaleté zkušenosti, dokážeme již odhadnout reakce žáků a operativně podle toho postupovat,“ vysvětlil ředitel Střediska volného času Svitavy a mentor celého programu Ondřej Komůrka.

„Jsem rád za možnost takového výcviku, takhle se poznáme lépe a rychleji než ve třídě, “pochvaloval si jeden ze žáků.

Třída, učivo, ani vojenská příprava žákům neuteče. Díky adaptačnímu kurzu ve Svratouchu poznali lépe sami sebe, své nové „spolubojovníky“ a řadu dalších věcí, které jim pomohou lépe překonávat nástrahy studia a naplňovat motto školy „Kde každý je někdo a nikdo víc než tým“.