První nástup ve školním roce 2024/2025

Zář 11, 2024

V úterý 3. září 2024 proběhl první nástup na Vojenské střední škole v Moravské Třebové, kterým byl symbolicky zahájen nový školní rok. Tento významný okamžik byl věnován zejména přivítání nových žáků prvního ročníku, kterým velitel školy plukovník Milan Kalina vyjádřil podporu na jejich nové studijní cestě.

Při této příležitosti byli žákům představeni jejich třídní učitelé, kteří budou hrát klíčovou roli v jejich vzdělávacím a osobním rozvoji. Zároveň byl uvítán nový velitel pobočky školy v Sokolově, major Pavel Špička a vrchní praporčík školy, nadpraporčík Martin Hula.

Zástupce velitele školy, podplukovník Pavel Šťastný, zhodnotil činnost školy během letních měsíců. Studenti se zapojili do významných akcí na veřejnosti, jako byl Den pozemních sil Bahna 29. června 2024 a srpnový Den sil podpory Cihelna 2024. Letní období bylo rovněž využito k modernizaci prostor Domova mládeže, včetně obměny nábytku nebo metodické přípravě vojáků a zaměstnanců školy k zajištění zvýšené kvality výuky v nadcházejícím školním roce.

Pro žáky prvního ročníku nyní začíná adaptační období. Toto období bude klíčové pro jejich začlenění do školy a přijetí jejích hodnot. Zatímco noví studenti budou procházet procesem adaptace, jejich starší spolužáci se již ponoří do intenzivního studia i výcviku, který hned na začátku září zahrnuje střelby, lezecký výcvik nebo vojenskou profesní přípravu. Odborná praxe ve Vyškově pak poskytne třetímu ročníku seznámení s praktickými dovednostmi.

Podzimní měsíce přinesou i účast školy na dalších akcích na veřejnosti, které jsou důležité pro prezentaci možností studia i běžného života školy. V neposlední řadě se žáci Vojenské střední školy budou podílet na organizaci Dnů NATO výkonem pořadatelské a organizační služby.

Ve třetím zářijovém týdnu bude uvítána návštěva z partnerské vojenské školy v maďarském Debrecínu, jejíž zástupci se jako již tradičně zúčastní Slavnostního slibu, který bude 20. září zakončením adaptačního procesu žáků prvního ročníku.

Nový školní rok přináší studentům mnoho výzev i příležitostí k růstu. Všem přejeme mnoho sil, odhodlání a úspěchů ve studiu i osobním životě.