Adaptační kurz prvního ročníku vojenské střední školy na Vysočině: Spolupráce, výzvy a týmový duch

Zář 16, 2024

Žáci prvního ročníku vojenské střední školy se nedávno zúčastnili tradičního adaptačního kurzu, který probíhal v malebném prostředí Svratouchu na Vysočině. Organizaci kurzu již několikátý rok v řadě zajistilo Středisko volného času Tramtáryje Svitavy pod vedením Ondřeje Komůrky. Kurz je rozdělen postupně pro všechny čety školy, přičemž pro každou trvá tři dny.

Během kurzu se žáci věnovali aktivitám zaměřeným na týmovou spolupráci, umění sebeprezentace, rychlost v rozhodování a efektivní vyhodnocování úkolů. Nechyběla ani fyzická zátěž, která prověřila jejich odolnost a schopnost pracovat pod tlakem. Všechny tyto dovednosti budou mít studenti příležitost dále rozvíjet v průběhu svého studia. Ředitel střediska Ondřej Komůrka vyjádřil spokojenost s přístupem žáků a ocenil jejich aktivní zapojení do programu.

Velký zájem vyvolala návštěva velitele školy, plukovníka Milana Kaliny, na kterou se žákyně a žáci těšili už od ranních hodin. Přítomnost velitele podpořila motivaci studentů a podtrhla význam kurzu, který má nezastupitelnou roli v jejich adaptaci na nové prostředí.

I když byl poslední běh kurzu částečně přesunut do Moravské Třebové kvůli povodňovému ohrožení, celý adaptační kurz pro všechny čety byl hodnocen mimořádně kladně. Velitel školy zdůraznil, že tento kurz má své pevné místo v programu školy a zásadní význam pro osobnostní rozvoj studentů.

npor. Mgr. Jan Konopčík