Návštěva zástupců ministerstev na Vojenské střední škole

Zář 30, 2024

Ve čtvrtek 26. září naši školu navštívili zástupci Sekce státního tajemníka Ministerstva obrany, Ministerstva vnitra a Vyšší a Střední policejní školy v Holešově. Tato významná akce byla zaměřena na seznámení s činností a fungováním školy. Návštěvníci měli příležitost získat podrobný přehled o studijních oborech, systému výuky a praktickém výcviku, kterým naši žáci procházejí, a také osobně nahlédnout do prostředí, ve kterém studenti tráví svůj každodenní školní život.

Program setkání začal prezentací školy, během níž se přítomní dozvěděli o hlavních aktivitách a úkolech instituce. Poté následovala prohlídka výuky a školních prostor. Zástupci ministerstev měli možnost navštívit hodiny cizích jazyků, kde se žáci připravují na budoucí uplatnění v oblasti mezinárodní spolupráce. Součástí prohlídky byla i výuka informačních a komunikačních technologií (IVT), kde účastníci viděli praktické využití moderních technologií, včetně 3D tisku.

Dalším bodem programu byla ukázka vojenské profesní přípravy, která zahrnovala nejen spojovací a střeleckou přípravu, ale také praktickou ukázku boje zblízka. Zúčastnění se tak mohli podívat na dovednosti, které žáci osvojují pro různé profesní role. V oblasti technických předmětů si přítomní prohlédli výuku elektrotechniky, která kombinuje teoretické znalosti s praktickými cvičeními.

Po odborné části prohlídky následovala návštěva Domova mládeže, kde jsou naši žáci ubytováni. Zástupci ministerstev si prohlédli nejen pokoje studentů, ale i nově vybavené společenské místnosti, kde žáci tráví svůj volný čas. Dále se podívali na moderní posilovnu, kterou studenti využívají pro zlepšení své fyzické kondice. Významným momentem exkurze byla návštěva dráhy NATO, kde žáci předvedli její využití při tělesné výchově a fyzické přípravě. Atletický ovál a další sportovní zařízení, která studenti pravidelně využívají, byly rovněž součástí programu.

V závěru akce si účastníci prohlédli prostory pro volnočasové aktivity, kde žáci mohou relaxovat při společenských hrách, kulečníku nebo šipkách. Celé setkání proběhlo v přátelské atmosféře a zástupci ocenili nejen vysokou úroveň vzdělávání, ale i moderní vybavení, které škola svým studentům nabízí.

Děkujeme všem zástupcům za jejich čas a těšíme se na další spolupráci.

npor. Mgr. Jan Konopčík